Verzekeraars

ABN AMRO
ABN AMRO ontstond oorspronkelijk uit een fusie tussen de voormalige Algemene Bank Nederland en Amsterdam-Rotterdam Bank en is in 2007 overgenomen door het consortium RBS (Royal Bank of Scotland), Banco Santander en Fortis.
Meer over ABN AMRO
Achmea
Achmea maakt onderdeel uit van de grootste verzekeringsgroep van Nederland: Eureko. Achmea voorziet in uiteenlopende verzekeringen en financiële producten voor zowel particulieren als bedrijven.
Meer over Achmea
Aegon
De naam AEGON werd in 1983, nadat bijna een jaar was onderhandeld over alle aspecten van de fusie tussen de onderlinge AGO en het beursgenoteerde ENNIA, door beide besturen na een gezamenlijke boottocht gekozen.
Meer over Aegon
Algemeen Belang
Algemeen Belang is opgericht in 1933 en is dienstverleder op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging.
Meer over Algemeen Belang
Allianz Nederland
Allianz is van oorsprong een Duitse verzekeringsonderneming. Allianz Nederland is een onderdeel van de Allianz Goep: een van de grootste financiële instellingen ter wereld die schadeverzekeringen, levensverzekeringen en vermogensbeheer aanbiedt.
Meer over Allianz Nederland
Amersfoortse
De Amersfoortse is een inkomensverzekeraar die zich specifiek richt op ondernemers en hun personeel en verzorgt dus geen verzekeringsproducten voor particulieren. De Amersfoortse is onderdeel van ASR.
Meer over Amersfoortse
Anker Direct
Anker Direct is de handelsnaam van Anker Verzekeringen B.V. Anker Verzekeringen B.V. is met name actief in Noord-Nederland en is in die regio dan ook één van de grotere spelers op de markt.
Meer over Anker Direct
Ardanta
Ardanta is aanbieder van diverse uitvaartverzekeringen, zowel als premieverzekering als in de vorm van een koopsomverzekering. Ardanta is onderdeel van ASR.
Meer over Ardanta
Argenta Life Nederland
Argenta Life Nederland is onderdeel van De Groep Argenta (BVG, Bank en Verzekeringsgroep Argenta), een bankverzekeringsgroep die actief is in de Benelux. Argenta Life is hiermee een volle dochteronderneming van Argenta Assuranties N.V. in België.
Meer over Argenta Life Nederland
ASR
De ASR verzekeringsgroep ontstond in 1997 nadat het concern Stad Rotterdam (bestaande uit de verzekeraars Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen) Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam.
Meer over ASR
Bovenmij
Bovenmij is een volle dochteronderneming van BOVAG en heeft daarmee een specialisme richting de mobiliteitsbranche.
Meer over Bovenmij
Brand New Day
Brand New Day is een geheel nieuwe en zelfstandige aanbieder op de Nederlandse markt van onder meer producten voor vermogensopbouw, pensioensaanvulling, hypotheekaflossing, beleggingen met een gouden handdruk en meer.
Meer over Brand New Day
Cardif
Cardif is als verzekeraar onderdeel van het Franse BNP Paribas. Cardif is oorspronkelijk dan ook een Franse verzekeringsmaatschappij maar heeft de activiteiten inmiddels uitgebreid naar 42 landen.
Meer over Cardif
Conservatrix
Conservatrix is een onafhankelijke en zelfstandige speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Conservatrix biedt producten aan op het gebied financiering, vermogensopbouw en risicodekking in de vorm van levensverzekeringen, hypotheken en persioenen aan particulieren en bedrijven.
Meer over Conservatrix
Cordares
Cordares is een specialist op het gebied van pensioenbeheer en inkomensverzekering. De verzekeringsproducten van Cordares zijn ondergebracht bij Cordares Verzekeringsgroep N.V. en bieden oplossingen voor zowel de particuliere markt als voor het bedrijfsleven.
Meer over Cordares
De Laatste Eer
De Laatste Eer (DLE) uit Emmen is een verzekeraar die is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Uitvaartverzekeringen kunnen bij DLE als natura-uitvaartverzekering worden afgesloten.
Meer over De Laatste Eer
Dela
Dela is in Nederland de grootste partij op het gebied van uitvaartverzekering en uitvaartverzorging, en sluit hierbij voor het overgrote deel naturaverzekeringen af.
Meer over Dela
Delta Lloyd Verzekeringen
Delta Lloyd Verzekeringen maakt deel uit van de Delta Lloyd Groep die zich in de breedte richt op financiële dienstverlening. Zowel particulieren al zakelijke klanten kunnen terecht voor spaar- en verzekeringsproducten, evenals voor financiële planning.
Meer over Delta Lloyd Verzekeringen
Eendracht Pensioen
De Eendracht Pensioen N.V. is een levensverzekeringsmaatschappij waarbij de Stichting Eendracht Pensioen 100% aandeelhouder is. Hiermee is De Eendracht Pensioen N.V. een aanbieder van levensverzekeringen zonder winstoogmerk.
Meer over Eendracht Pensioen
Facultatieve Verzekeringen
Facultatieve Verzekeringen N.V. is een onderdeel van de Facultatieve Groep. De Facultatieve Groep vindt zijn oorsprong in de oprichting van het huidige Koninklijke Facultatieve en opereert inmiddels wereldwijd.
Meer over Facultatieve Verzekeringen
Falcon Leven
Falcon Leven is onderdeel van ASR en gespecialiseerd in overlijdensrisicoverzekeringen en flexibele beleggingsverzekeringen. Voor het aanbieden van hun producten maakt Falcon gebruik van (al dan niet zelfstandige) verzekeringsadviseurs.
Meer over Falcon Leven
Generali
De Generali Verzekeringsgroep is een onderdeel van de internationale Generali Group. Voor het aanbieden van de producten, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt, maakt Generali gebruik van de professionele intermediairs.
Meer over Generali
Goudse
De Goudse is een onafhankelijke, zelfstandige verzekeringsmaatschappij die verschillende financiële en verzekeringsproducten aanbiedt aan particulieren en bedrijven op onder meer het gebied van levensverzekeringen, inkomensverzekeringen, zorg- en schadeverzekeringen.
Meer over Goudse
De Hoop
De Hoop N.V. is een levensverzekeringsmaatschappij die zich toespitst op het herverzekeren van medisch verhoogde risico’s bij levensverzekeringen.
Meer over De Hoop
ING Nederland
ING Nederland is een onderdeel van de internationale ING Group. ING Group is een financiële instelling die wereldwijd producten aanbiedt op het gebied van bankieren, levensverzekeringen, pensioenen en beleggen.
Meer over ING Nederland
Interlloyd Leven
Interlloyd Leven maakt deel uit van de ASR Groep. Interlloyd Leven is een levensverzekeringsmaatschappij die zich heeft gespecialiseerd in beleggingsverzekeringen voor diverse doeleinden, waaronder vermogensopbouw, nabestaandenvoorziening, hypotheekaflossing en inkomensverzekering.
Meer over Interlloyd Leven
Interpolis
Interpolis biedt diverse levensverzekeringsproducten aan voor zowel particulieren als bedrijven. Voor het aanbieden van de producten ook samen met tussenpersonen en andere partijen.
Meer over Interpolis
Klaverblad
Klaverblad Verzekeringen is een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij die landelijk opereert en verzekeringsproducten aanbiedt aan particulieren en bedrijven.
Meer over Klaverblad
Legal & General Nederland
Legal & General Nederland is een levensverzekeraar die uiteenlopende verzekeringsproducten aanbiedt op het gebied van inkomen, vermogen en risico. Ook voor beleggingsverzekeringen.
Meer over Legal & General Nederland
Leidsche
Leidsche Verzekeringen is de handelsnaam van de Leidsche Verzekering Maatschappij NV en maakt deel uit van de Bloemers Nassau Groep.
Meer over Leidsche
Loyalis
Loyalis heeft een specialisme binnen de sectoren overheid en onderwijs en biedt hiervoor met name collectieve oplossingen op het gebied van pensioenen, vermogensopbouw, nabestaanden- en inkomensverzekeringen.
Meer over Loyalis
Mercurius
Mercurius Verzekeringen is de handelsnaam van N.V. Algemene Risico Verzekering Maatschappij Mercurius, onderdeel van de Mercurius Groep.
Meer over Mercurius
Monuta
Monuta is zowel uitvaartverzekeraar als uitvaartverzorger. Monuta is geheel gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen en biedt derhalve geen andere verzekeringen aan.
Meer over Monuta
Nationale Nederlanden
Nationale Nederlanden is een grote aanbieder van diensten en producten op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen waaronder diverse vormen van levensverzekeringen.
Meer over Nationale Nederlanden
De Noordhollandsche van 1816
De Noordhollandsche van 1816 is een schadeverzekeringsmaatschappij die in combinatie met de Noordhollandsche Combipolis voor particulieren een uitvaartverzekering aanbiedt.
Meer over De Noordhollandsche van 1816
NUVEMA
NUVEMA is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen die kunnen worden afgesloten in de vorm van een premieverzekering, een koopsom of door middel van sparen via een deposito.
Meer over NUVEMA
OHRA
OHRA is een zogenaamde Direct Writer. Dit wil zeggen dat de verzekeraar direct en zonder tussenkomst van tussenpersonen zaken doet met de klant.
Meer over OHRA
De Onderlinge ‘s-Gravenhage
De Onderlinge ‘s-Gravenhage, zoals deze verzekeraar in de dagelijkse praktijk wordt genoemd is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij.
Meer over De Onderlinge ‘s-Gravenhage
De Onderlinge van 1719
De Onderlinge van 1719 is oorspronkelijk opgericht als het begrafenisfonds “Begrafenisbos De Vrijwillige Liefdebeurs” en is de oudste nog zelfstandige verzekeringsmaatschappij van Nederland.
Meer over De Onderlinge van 1719
Paerel Groep
De Paerel Groep is gespecialiseerd in vermogensoplossingen en levensverzekeringen. Deze productgroepen zijn ondergebracht in de twee divisies; Paerel Vermogensbeheer en Paerel Leven.
Meer over Paerel Groep
PC Hooft Groep
De PC Hooft Groep is een verzorger en verzekeraar van uitvaarten, met binnen de organisatie de aparte divisie PC Hooft Uitvaartverzorging.
Meer over PC Hooft Groep
Proteq
Proteq Verzekeringen biedt (naast andere verzekeringen) uitvaartverzekeringen, waarbij zowel premiepolissen als koopsompolissen mogelijk zijn. Proteq werkt hierbij samen met Monuta.
Meer over Proteq
Reaal
Reaal Verzekeringen bedient zowel de particuliere als de zakelijke markt en werkt daarvoor samen met zelfstandige financiële- en verzekeringsadviseurs.
Meer over Reaal
Robein Groep
De Robein Groep biedt levensverzekeringen in uiteenlopende vormen van lijfrenteverzekeringen, evenals hypotheken en oplossingen voor vermogensbeheer.
Meer over Robein Groep
RVS
RVS biedt een uitgebreid diensten- en productenpakket op het gebied van verzekeringen, pensioen en inkomen en vermogensopbouw, waaronder overlijdensrisicoverzekeringen, uitvaartverzekeringen, kapitaal- en risicoverzekeringen en diverse lijfrenteverzekeringen.
Meer over RVS
Twenthe
Twenthe is een uitvaartverzekeraar die zelf geen uitvaarten verzorgt. Twenthe is gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen waarbij er zowel individuele als gezinsverzekeringen afgesloten kunnen worden, evenals uitvaartverzekeringen op twee levens.
Meer over Twenthe
Univé
Univé biedt diverse producten aan op het gebiedt van vermogensopbouw, pensioen en inkomen en (levens)verzekeringen, evenals hypotheken.
Meer over Univé
UZN
UZN staat voor Uitvaart Zorgcentra Nederland en is een uitvaartverzorger die landelijk opereert. Onder de naam UZET worden er uitvaartverzekeringen in natura aangeboden die direct bij de verzekeraar kan worden afgesloten door middel van het betalen van een eenmalige koopsom.
Meer over UZN
VGA
VGA is een aanbieder van verzekeringen van de Gemeente Amsterdam voor Amsterdamse ambtenaren.
Meer over VGA
VSB Leven
VSB Leven maakt deel uit van Falcon Verzekeringen N.V. VSB Leven is oorspronkelijk opgericht als Nuts Verzekeringen N.V. dat uiteindelijk werd overgenomen door Fortis Bank.
Meer over VSB Leven
VvAA
VvAA is een vereniging wiens leden werkzaam zijn in de (para- en peri-)medische branche, zowel voor professionals als voor studenten.
Meer over VvAA
Yarden
Yarden is aanbieder van natura-uitvaartverzekeringen, is tevens verzorger van uitvaarten en heeft daarbij beschikking over eigen faciliteiten. Verzekeringnemers bij Yarden zijn tevens lid van Yarden als vereniging.
Meer over Yarden
ZLM
ZLM Verzekeringen bied uitvaartverzekeringen aan voor particulieren. ZLM is met name in Zeeland en Brabant actief en heeft hier ook eigen tussenpersonen.
Meer over ZLM
Zwitserleven
Hoewel Zwitserleven lang bekend heeft gestaan als “Zwitserse Maatschappij van Levensverzekering en Lijfrente”, is hier inmiddels verandering in gekomen.
Meer over Zwitserleven