Van baan veranderen

Gefeliciteerd! U hebt een nieuwe baan en bent er qua inkomen flink op vooruit gegaan. Of misschien hebt u een mooie promotie gemaakt met een bijbehorende opslag.

U zult het zich misschien niet direct realiseren, maar in veel gevallen stijgt het uitgavenpatroon van u en uw gezin (bewust of onbewust) mee met het stijgen van uw inkomen. Gewenning aan nieuw verworven luxe of gemak gaat snel en voor u het weet is de nieuwe, en vooral duurdere, levensstijl een gegeven.

Eenmaal gewend aan de nieuwe levensstandaard, zal het niet mee vallen om weer een flinke stap terug te moeten doen. Ga daarom na wat er zou gebeuren als een fors deel van het inkomen zou wegvallen. Bijvoorbeeld omdat u wat overkomt… Kan uw gezin de huidige comfortabele levenswijze waarvoor u zo hard gewerkt heeft, voortzetten? Of zullen zij hier dan toch op moeten inleveren? Hebt u financieel voldoende geregeld om in een dergelijke situatie de klap voor uw nabestaanden op te vangen?

Bij het groeien van uw inkomen is het verstandig om na te gaan of uw financiƫle voorzieningen hier in mee groeien. Wellicht dat u hier een levensverzekering voor kunt afsluiten, of dat u uw huidige polis kunt/wilt aanpassen. Tevens kunt u informeren of er misschien via uw werkgever regelingen bestaan die in u en uw gezin van een financieel vangnet kunnen voorzien.