Uw onderneming verandert

Een van de belangrijkste factoren om succesvol te kunnen ondernemen is het vermogen om je aan te passen aan nieuwe, veranderende situaties. En om aan deze vereiste flexibiliteit te kunnen voldoen zult u ongetwijfeld regelmatig moeten investeren.
Met andere woorden: U neemt risico. U moet bijvoorbeeld nieuwe apparatuur aanschaffen of externe expertise inhuren om de concurrentie voor te blijven. Wellicht dat u een nieuwe gespecialiseerde (misschien wel “head hunted”) werknemer in dienst moet nemen voor dat ene grote project. Of er moet een grote nieuwe reclamecampagne gefinancierd worden om uw nieuwste product op de markt te lanceren.

Welke risico het ook betreft, bij grote investeringen, aanpassingen en veranderingen is het verstandig om na te gaan of de financiƫle voorzieningen voor u en uw bedrijf nog voldoen. Vraag uzelf hierbij onder meer af:

  • Ben ik met mijn onderneming onlangs grotere schulden aangegaan? Heb ik nieuwe leningen afgesloten?
  • Is mijn onderneming afhankelijk(er) geworden van een of meerdere cruciale werknemers, de zogenaamde Key-Persons?
  • Is de waarde van mijn onderneming onlangs gegroeid?

Een levensverzekering kan bij dergelijke vraagstukken een goede financiƫle oplossing bieden, mits uw polis met u mee groeit. Een levensverzekering kan afgesloten worden bij het aangaan van een grote lening voor uw bedrijf. U kunt een levensverzekering afsluiten op werknemers die cruciaal zijn voor uw onderneming zodat u de klap binnen uw bedrijf kunt opvangen, mocht een van hen iets overkomen. Houd ook mogelijke regelingen up to date die u eventuele met mede-eigenaren overeen bent gekomen: Kan de toegenomen waarde van ieders bedrijfsaandeel door de andere eigenaren nog worden overgenomen wanneer een van u wegvalt? Ook hier kan een levensverzekering uitkomst bieden.