Schulden

Schulden zijn al lang niet meer ongebruikelijk, voor velen van ons vormen schulden een standaard onderdeel van het huishoudboekje.
En daarbij hebben we vaak meer schulden dan we ons realiseren: een hypotheek voor het huis, een tweede hypotheek voor die nieuwe keuken, een persoonlijke lening voor een nieuwe auto, een flitskrediet om die extra aankoop te kunnen doen, openstaande rekeningen bij postorderbedrijven, een lening voor een uw eenmanszaak, die boodschappen van afgelopen week die u met uw creditcard betaalde. En ga zo maar door.

Zolang u deze schulden beheersbaar voor u zijn en u de aflossing plus rente kan betalen is er waarschijnlijk nog niet zo veel aan de hand. Maar wanneer u plotseling overlijdt komen al uw schulden op de schouders van uw nabestaanden terecht. Iets wat u hen ongetwijfeld niet aan wilt doen. Ga voor uzelf dan ook na of een dergelijke situatie inderdaad van toepassing zou zijn in het geval het ‘ondenkbare’ met u gebeurt. Moet u die vraag met ja beantwoorden, dan is het raadzaam overwegen of een levensverzekering voor u tot de mogelijkheden behoort. Op die manier kunnen eventuele overgebleven schulden worden afgelost zodat uw erfgenamen dit niet voor u hoeven te doen.