Gebeurtenissen in uw leven

U heeft de knoop doorgehakt: uw levensverzekering is afgesloten. Dat is dat! Hier heeft u geen omkijken meer naar. Of toch?
Veruit de meeste mensen stoppen de verzekeringspapieren naar het afsluiten in de la en en besteden er vervolgens geen aandacht meer aan. Toch is het raadzaam om van tijd tot tijd toch uw levensverzekeringspolis opnieuw onder de loep te nemen. Veranderingen in uw leven, in het leven van uw partner of nabestaanden, maar ook in de wetgeving kunnen namelijk ook veranderingen in uw verzekeringsbehoefte met zich meebrengen.

U doet er goed aan om ten minste iedere paar jaar te controleren of uw verzekeringspolis nog up to date is. Op deze manier kunt u indien nodig aanpassingen doen waardoor uw levensverzekering altijd passend blijft bij uw actuele situatie. Denk bijvoorbeeld aan een grote verandering van uw inkomen, de geboorte van een kind of het kopen van een huis.
Wie zorgt er voor de kleine als er wat met u gebeurt?
En wat gebeurt er in dat geval met uw hypotheek?

In deze rubriek worden verschillende grote, maar desondanks veelvoorkomende, gebeurtenissen besproken die aanleiding kunnen zijn om de dekking van uw verzekering opnieuw te (laten) bekijken.

NB: Veranderingen in uw leven kunnen soms complexe gevolgen hebben voor uw verzekeringsbehoefte. Het kan dan ook verstandig zijn om u hierdoor te laten bijstaan door een financieel adviseur of verzekeringsagent.