5 tips voor een lage premie

Verzekeringsmaatschappijen kijken bij het bepalen van de hoogte van de premie van uw levensverzekeringen naar verschillende factoren. Dit zijn onder meer vaststaande feiten zoals uw leeftijd en statistische gegevens als sterftekans. Toch zijn er ook dingen waar u zelf misschien rekening mee kunt houden of zelf keuzes in kunt maken.

Enkele tips:

  1. Bedenk hoe u uw premies wilt betalen. Hoewel men vaak voor betaling per maand kiest kunt u dit ook per jaar doen. U bent in de meeste gevallen goedkoper uit.
  2. Omdat uw gezondheid een belangrijke factor is voor de verzekeraar, valt de premie voor rokers vaak hoger uit dan voor niet-rokers.
  3. Met het oog op eventuele gezondheidsrisico’s hechten verzekeraars ook waarde aan een gezond lichaamsgewicht. Overgewicht van de verzekerde kan leiden tot een hogere premie.
  4. Het kan de moeite waard zijn om eventuele veranderingen die plaatsvinden gedurende de looptijd van uw levensverzekering, door te geven aan uw verzekeraar. Bijvoorbeeld dat u gestopt bent met roken, wanneer u een gezonder gewicht bereikt hebt of wanneer u een minder risicovolle baan hebt genomen.
  5. Wanneer uw inkomen of vermogen sterk stijgt kan dit effect hebben op de premie.

Uiteraard zijn er ook nog de open deuren. Bedenk goed wat u eigenlijk wilt verzekeren en wat niet. Voorkom (onnodig) dubbele verzekeringen of verzekering van zaken die niet nodig zijn.