Alleenstaand zonder kinderen

Alleenstaanden zonder kinderen hoeven doorgaans geen rekening te houden met de financiƫle afhankelijkheid van anderen. Veruit de meesten van hen sluiten dan ook geen levensverzekering af.

Toch bestaan er scenario’s waarbij ook singles gebaat zijn bij een financieel vangnet in de vorm van een levensverzekering. Zo kan het zijn dat u als alleenstaande zorg biedt aan ouders op leeftijd, jongere broers of zussen.
Of wellicht heeft u schulden waar u uw nabestaanden niet mee wilt opzadelen in het geval van uw overlijden.

Met het oog op later kan het ook een strategische zet zijn om als jonge alleenstaande toch een verzekering te overwegen.
Jonge, gezonde mensen met een goede medische familie historie brengen voor een verzekeraar weinig risico met zich mee. En dit zal zich vertalen in gunstige premies. Zij hoeven zich tevens doorgaans geen zorgen te maken over het verkrijgen van de benodigde gezondheidsverklaring.

Wanneer u dus in de toekomst wel de behoefte aan een levensverzekering voorziet (u hoopt misschien uiteindelijk een gezin te kunnen stichten), dan kan het wellicht slim zijn om toch alvast uw financiƫle vangnet te regelen op het moment dat de premies voor u het gunstigste uitvallen.