Algemeen

Organisaties of bedrijven, overheden of burgers; in het dagelijks bestaan heeft een ieder te maken met de kans op schade. Deze schade’s kunnen zeer verschillend van aard zijn en uiteenlopende consequenties hebben.

  • Is de schade tijdelijk of blijvend en is het effect groot of klein?
  • Heeft de schade financiële, materiële, fysieke of psychische gevolgen?

Met het bewustzijn van het bestaan van het fenomeen “schade” ontstaat de behoefte om de kans op schade, het risico, van te voren in te schatten en zo mogelijk te voorkomen of (op z’n minst) te beperken.

Zekerheid kopen

Hoewel het een gegeven is dat risico nooit helemaal uit te sluiten is, heeft men altijd een sterke drang gehad om bepaalde risico’s af te dekken. Een gegeven waarin “de verzekering” zijn bestaansrecht vondt. Met het afsluiten van een verzekering kon men als het ware een bepaalde mate van zekerheid “kopen”: handel in risico was een feit. De eerste “echte” verzekeringspolis werd volgens velen in de 14e eeuw afgesloten in Genua Italië. Het fenomeen “verzekering” heeft een oorsprong die echter veel verder terug in de geschiedenis gaat, u leest hier meer over bij oorsprong.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

U kunt uzelf een aantal vragen stellen wat er gebeurt als u stopt met werken;

  • Is uw opgebouwde oudedagsvoorziening toereikend?
  • Als er iets met u of uw inkomen gebeurt, kunt u dan nog steeds uw woning betalen?

En wat als u morgen of later komt te overlijden;

  • Kunnen uw nabestaanden de financiële consequenties wel dragen?
  • Kunnen uw kinderen dan nog wel studeren?

Wanneer u een van deze of vergelijkbare vragen met ‘nee’ moet beantwoorden bestaat de kans dat het afsluiten van een levensverzekering voor u het overwegen waard is.
De uitkering van een levensverzekering kan uw oude dag financieel net wat comfortabeler maken en kan uw nabestaanden een hoop geldzorgen besparen.

Een krappe oude dag is vervelend, het verliezen van een geliefde is ronduit zwaar.
Met het afsluiten van een geschikte levensverzekering voorkomt u dat de emotionele belasting bij bijvoorbeeld een overlijden, niet ook nog aangevuld worden met financiële problemen.
Zorg ervoor dat uzelf, maar juist ook uw nabestaanden, verzorgd achterblijven.

Om u te helpen bepalen of een levensverzekering iets voor u is, hebben wij een aantal uiteenlopende scenario’s voor u op en rij gezet. Of u nu jong of oud, getrouwd of alleenstaand, ouder of kinderloos bent…
Neemt u even de tijd om te overwegen of een levensverzekering wellicht in uw financiële planning past of niet.